
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publicou onte, mércores 13 de Xaneiro a orde da Consellería do Medio Rural pola que se convocan estas achegas para fomentar a elaboración e comercialización de produtos vitivinícolas, dotadas con 3.650.000 euros para 2021 e 2022. – Códigos de procedemento: MR361A.

Descarga bases reguladoras – DOG núm 6, 12-Xaneiro-2021
Prazo de presentación de Solicitudes
Comeza o 13 de xaneiro e rematará o 29 de xaneiro deste ano 2021. (Concorrencia competitiva)
Beneficiarios
- – Empresas vitivinícolas.
- – Organizacións de produtores vitivinícolas.
- – Organizacións interprofesionais.
Serán subvencionables
- 1. Os custos de construción.
- 2. Adquisición ou mellora de bens inmobles.
- 3. A compra de nova maquinaria e equipamentos ata o valor de mercado do produto.
- 4. A adquisición ou o desenvolvemento de soportes lóxicos de ordenador e de patentes, licenzas, dereitos de autor ou o rexistro de marcas colectivas.
Principais obxectivos
- – Fomentar a agrupación dos primeiros elos da cadea alimentaria mediante a integración das entidades asociativas e o asociacionismo agrario.
- – Impulsar os procesos sostibles desde o punto de vista ambiental a través do aforro de enerxía, a eficiencia enerxética global, a utilización de enerxías renovables e a valorización e tratamento dos residuos.
- – Fomentar a certificación ambiental das instalacións das empresas vitivinícolas, a produción ecolóxica e os produtos acollidos a réximes de calidade e os pagamentos de uva por calidade.
- – Favorecer a innovación e a implantación de novos produtos e novas presentacións.
- – Incremento da dimensión empresarial.
- – Participación dos viticultores e elaboradores na cadea de valor.
- – Impulsar os investimentos en comercialización e promover a introdución das tecnoloxías dixitais nas empresas.